19.12.2018

İlçe Müftümüz Yusuf ÇAKIR

İLÇE MÜFTÜMÜZ YUSUF ÇAKIR

1973 yılında Trabzon Çaykara’da doğdu. İlkokulu kendi köyünde okudu. Of Bölümlü Kur’an Kursunda hafızlık yaptı. Of İmam Hatip Lisesinde okudu. 1995 yılında Marmara Üniversite İlahiyat Fakültesini kazandı, 2000 yılında mezun oldu.

2001 yılında Düzce İli Gümüşova İlçesinde İmam-Hatip olarak göreve başladı. 2003 yılında Diyanet İşleri Başkalığı Trabzon Eğitim Merkezi Müdürlüğü emrine vaizlik ve müftülük kursiyeri olarak atandı. 2006 yılında mezun oldu. Elazığ İli Kovancılar İlçesine Vaiz olarak atandı. 2007 yılında yurt dışı sınavlarını kazanarak Almanya Köln Başkonsolosluğu’na bağlı Kerpen-Sindorf Camisine Din Görevlisi olarak atandı. 2012 yılında yurt dışı görevi sona erdi. Kovacılar, Sivrice, Hendek İlçelerinde Vaiz olarak görev yaptı. Ardahan İli Damal İlçesi’nde, Giresun İli Doğankent İlçesi’nde İlçe Müftüsü olarak görev yaptı.

Fırat Üniversitesi, Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı, Arap Dili ve Belagatı Bilim Dalında, ‘İBNU’N-NÂZIM’IN ARAP DİLİ ALGISI’adlı tez çalışması ile Yüksek Lisansını tamamlayıp bilim uzmanı oldu. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı, Arap Dili ve Belagatı Bilim Dalı’nda, İBNU’L-HÂCİB VE İBN MÂLİK’İN NAHİV YÖNTEMİ: MERFÛÂT ÖRNEĞİ adlı Doktora Tezi, çalışmasına devam etmektedir. Arapça ve Almanca bilmektedir.

Evli iki çocuk babası olup 31/08/2018 tarihi itibari ile Artvin İli Arhavi İlçesi’nde, İlçe Müftüsü olarak görev yapmaktadır.