06.02.2024

MUSA KAZIM DEMİR
İlçe Müftüsü

Ispartalı olup ilk ve İHL’nin orta ve lise kısmını Antalya ve Isparta’da, lisans kısmını da Isparta'nın SDÜ İlahiyat Fakültesinde, yüksek lisansını ise Erzurum AÜ Eğitim Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği’nde pedagojik formasyonunu da alarak tamamlamıştır.

Görev hayatına 2002 yılında Isparta’nın Sütçüler İlçesinde Vekil İmam-Hatip olarak başlamış, burada bir ay Ramazan görevi yaptıktan sonra 2003 yılında Antalya’nın Gündoğmuş ilçesine kadrolu İmam-Hatip olarak atanmıştır. 2004 yılında askerliğini tankçı erbaş olarak Kahramanmaraş’ta tamamlamış, ardından 2005 yılının sonunda girdiği DİB Trabzon Akçaabat-Darıca Dini Yüksek İhtisas Merkezinden 2008 yılında mezun olmuş, aynı yıl açılan ilk vaizlik imtihanının hem sözlü hem yazılı etabını kazanarak 2009 yılında şark vazifesini yapmak üzere Ağrı’nın Diyadin İlçesine, 2010 yılında da yine aynı ilin Hamur İlçesine İlçe Vaizi olarak atanmış, burada bir müddet Diyanet İşleri Başkanlığı’nca vekaleten İlçe Müftülüğü yapmak üzere görevlendirilmiştir. 2012 Ağustos ayına kadar toplam kırk aylık şark hizmetinden sonra Antalya’nın Aksu İlçesine atanmış olup, burada yerel bir gazetede bir süre köşe yazarlığı yapmış, yine radyo ve televizyon programlarına konuk ve sunucu olarak katılmıştır.

2014 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı’nca Norveç'te uzun süreli din görevlisi olarak görevlendirilmiş, 2019 yılında buradaki görev süresini tamamlayarak Türkiye'ye dönmüş, 2022 yılında Uzman Vaizliği kazanmış, 5 ay süreyle Aksu İlçe Müftülüğüne vekalet etmek üzere Diyanet İşleri Başkanlığı'nca görevlendirilmiş, yine aynı yıl İlçe Müftülüğünün yazılı etabını, 2023 yılında da sözlü etabını kazanarak Artvin ilinin Murgul ilçesine atanmıştır. 31 Ocak 2024'te İlçemizdeki görevine başlayan İlçe Müftüsü DEMİR, evli olup iki çocuk babasıdır.