23.05.2022

YENİ ATANAN İLÇE MÜFTÜMÜZ MUSTAFA DOĞAN GÖREVİNE BAŞLADI

1988 yılında Erzincan’ın Tercan ilçesinde doğdu. İlk ve ortaöğretimini İstanbul-Eyüp Sultan Zekai Dede İlköğretim okulunda bitirdikten sonra 2002-2005 yıllarında İstanbul-Fatih’te hafızlığını tamamladı. Meslek derslerini İstanbul İmam-Hatip Lisesi ve Zeytinburnu İmam-Hatip Lisesinde almak suretiyle Açık Öğretim İmam-Hatip Lisesinden 2011 yılında mezun oldu. Lise öğrenimi boyunca Arapça, Tefsir, Fıkıh ve Hadis derslerine devam etti. 2008-2011 yıllarında Hırka-ı Şerif Camii emekli İmam-Hatibi Şeyhü’l-Kurra Ali Şahin Hocaefendi’den Aşere-Takrip tarikiyle kıraat ilmini tahsil ederek icazet aldı.

2014’te Anadolu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Önlisans Programından, 2016’da İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Lisans Tamamlama (İLİTAM) Programından mezun oldu. 2019’da Marmara Üniversitesinde el-Gâye fi’l-Kırââti’l-aşr İsimli Eser Çerçevesinde İbn Mihrân en-Nîsâbûrî’nin Kıraat İlmindeki Yeri” isimli tez çalışmasıyla yüksek lisansını tamamladı. Halen Yalova Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsünde doktora eğitimine devam etmektedir.

2013’te Diyanet İşleri Başkanlığının açmış olduğu Aşere Takribi Dışarıdan Okuyanlar İçin Belge Sınavında başarılı görülerek Aşere-Takrip Belgesi almaya hak kazandı. 2014’te Bursa-Osmangazi İlçe Müftülüğü bünyesinde açılan 2. Dönem Tashih-i Huruf Kursunu bitirdi. 2021 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezinde Hizmet İçi Eğitim İhtisas Kursunu (3. Dönem) başarıyla tamamladı.

Diyanet İşleri Başkanlığındaki görevine Haziran-2011’de Konya ili Yunak ilçesi Hursunlu köyünde Sözleşmeli İmam-Hatip olarak başladı. Eylül-2011’de Bursa ili Harmancık ilçesi Dutluca köyüne Kadrolu İmam-Hatip olarak atandı. 2013’te Bursa ili Osmangazi ilçesinde Müezzin-Kayyım olarak, 2016-2018 yıllarında Bursa ili Kestel ve Nilüfer ilçelerinde Kur’an Kursu Öğreticisi olarak görev yaptı. Ağustos-2021’de atandığı Yalova ili Termal ilçesinde Vaiz olarak görev yapmaktayken 2021 Yılı İlçe Müftülüğü Sınavında başarılı görülerek İlçe Müftüsü olmaya hak kazandı.

Artvin ili Yusufeli İlçe Müftülüğüne atanan Mustafa Doğan, 23.05.2022 tarihinde buradaki görevine başladı. Evli ve dört çocuk babası olan Yusufeli İlçe Müftüsü Mustafa Doğan Arapça bilmektedir.