T.C. Cumhurbaşkanlığı
Diyanet İşleri Başkanlığı

Yusufeli Müftülüğü

03.06.2026

ÇEDES KAPSAMINDA ÖĞRENCİLER CAMİYLE BULUŞTU

Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) Projesi kapsamında Dereiçi İlk ve Ortaokulu öğrencileri, Dereiçi Camii avlusunda gerçekleştirilen etkinlikte bir araya geldi.

Etkinlik kapsamında öğrenciler camiyi yakından tanıma fırsatı bulurken, İlçe Müftüsü Muhammet Doğancı tarafından caminin bölümleri, camilerin toplum hayatındaki yeri ve ibadethanelerin önemi hakkında bilgiler verildi. Öğrenciler merak ettikleri soruları yönelterek cami kültürü hakkında önemli bilgiler edindi.

Programda öğrencilerle bir süre sohbet eden İlçe Müftüsü Muhammet Doğancı, doğruluk ve dürüstlük konusunun bireyin karakter gelişimindeki önemine değinerek, her şart altında doğru sözlü ve güvenilir olmanın insanı hem Allah katında hem de toplum nezdinde değerli kıldığını ifade etti.

Samimi ve neşeli bir atmosferde gerçekleşen etkinlikte öğrenciler çeşitli oyun ve etkinliklerle keyifli vakit geçirirken, manevi değerler konusunda da farkındalık kazandı.

Program sonunda öğrenciler, kendilerine gösterilen ilgi ve misafirperverlikten dolayı memnuniyetlerini dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti. ÇEDES Projesi kapsamında gerçekleştirilen bu tür faaliyetlerin öğrencilerin milli, manevi ve ahlaki gelişimlerine önemli katkılar sunduğu belirtildi.