11.03.2019

"GEÇMİŞTEN GELECEĞE KADIN VE TOPLUM" KONULU KONFERANS YAPILDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Müftülüğümüz tarafından 11 Mart 2019 tarihinde saat 10:00'da Artvin Gençlik Merkezi Salonunda bayanlara yönelik konferans yapıldı.

Konferans İl Müftümüz Hasan GÜNEŞ'in açılış konuşmasıyla başladı. İl Müftüsü GÜNEŞ  konuşmasında "cennet annelerin ayağı altındadır"  hadisiyle başladı. Daha sonra Trabzon İl Müftü Yardımcısı Melek MENTEŞE ve Trabzon İl Vaizi Nuray ÖZBEN tarafından  "Geçmişten Geleceğe Kadın ve Toplum" konulu konferans verildi. Trabzon Müftü yardımcısı Melek MENTEŞE yaptığı konuşmasında Peygamberimizin eşlerinden ve hanım sahabilerden örnekler vererek sunumunu gerçekleştirdi. Konferansta İl Vaizi Nuray ÖZBEN;  kadın erkeğin bir olduğunu dolayısıyla kadınların ve erkeklerin eşit haklara sahip olduklarını, takvanın erkekte ve kadında arandığını belirterek, kadın ve erkeğin yaratılıştan gelen fıtri duygularla birbirlerini sevdiklerini koruduklarını ve mahremiyet açısından birbirlerine elbise olduklarını söyledi.Konferansa bayan halkımızın ilgisi büyüktü. Konferansa  Artvin Valisi Sayın Yılmaz DORUK'un eşi ve  Vali Yardımcımız Seda BAŞOĞLU aynı zamanda İl Müftüsü Sayın Hasan GÜNEŞ'in eşi  Esma GÜNEŞ hanımefendi de katıldılar. Konferansın sonunda konuşmacılara çiçek takdimi, katılımcılara ise karanfil takdimi yapıldıktan sonra program son buldu.