10.05.2017

2017 Yılı Hacı Adaylarına Yönelik Bilgilendirme Semineri Düzenlendi

Artvin İl Müftülüğü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı ve Özel Seyahat Acentaları ile Hac vazifesini yerine getirmek üzere  kutsal topraklara gitmeye hazırlanan hacı adaylarımıza yönelik uygulamalı bilgilendirme semineri düzenlendi.

Seminerde Artvin İl Müftü Vekili Sayın Muhammet AYDIN Hac ibadetinin gereği olarak bir arada yaşama bilinci ve ana hatlarıyla Hac ve Umre menasiki konularında hacı adaylarını bilgilendirdi. Hacı adaylarımıza Artvin Merkez Halitpaşa Camiinde kurulan Kabe maketi etrafında uygulamalı olarak tavaf ve tavaf esnasında dikkat edilecek hususlar hakkında eğitim  verildi.

Türkiyeden kutsal topraklara gidecek hacı adaylarımızın gidişleri 31 Temmuz-26 Ağustos 2017 tarihleri arasında, dönüşler ise 05 Eylül-30 Eylül tarihleri arasında olacaktır. İlimizden yola çıkacak hacı adaylarımızın gidiş tarihleri henüz belli olmamıştır. Tarihlerin belli olması halinde hacı adaylarımıza gerekli bilgilendirme yapılacaktır.