06.05.2024

Valimiz Sayın Cengiz Ünsal Başkanlığında, İl İdare Şube Başkanları Toplantısı Yapıldı

5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 24. maddesi gereğince, idarede birliğin sağlanması, kurumların koordineli çalışması için gereken tedbirlerin alınmasını görüşmek ve kararlaştırmak üzere "İl İdare Şube Başkanları Toplantısı" Valimiz Cengiz Ünsal başkanlığında gerçekleştirildi.

Çoruh Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya; Vali Yardımcıları Berker Çırak ve Dilara Şenoğlu, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Adatepe, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mehmet Çelik, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kemal Demirel, İl Müftüsü Mesut Harmancı ve kamu kurum ve kuruluş müdürleri katıldı.

Toplantıda kamu kurum ve kuruluşlarının kanun ve mevzuat çerçevesinde uymaları gereken usul ve esaslar, kurumlar arasında iş birliği ve koordinasyonun sağlanması, vatandaşların kamu hizmetlerine erişiminde kolaylık ve kamu hizmetleri sunumunda şeffaflığın sağlanması konuları görüşülerek kamu hizmetlerinin aksamaması için alınması gereken tedbirler değerlendirildi.

Daha sonra kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri tarafından kendi alanlarına giren konular hakkında sunumların yapıldığı toplantıda İl Müftüsü Mesut Harmancı da Müftülüğümüzün çalışmaları hakkında bilgi verdi.