07.06.2023

Artvin Hacıları Dualarla Uğurlandı

Kutsal topraklara gidecek hacı adayları için uğurlama programı düzenlendi. Hacı adayları dualar ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla Artvin' den kutsal topraklara gidecek 74 hacı adayı için, Artvin İl Müftülüğünce Merkez Camii’nde düzenlenen program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda konuşan İl Müftüsü Mesut Harmancı, hacı adaylarının kutsal topraklarda vakitlerini en iyi şekilde değerlendirmesi gerektiğini vurgulayarak, 'Hac, arınma ve bir diriliş yolculuğudur' dedi

Hac ibadetinin, İslam'ın temel şartlarından biri olduğunu ifade eden İl Müftüsü Harmancı, “Hac yolculuğu imanımızın tazelenmesi, ruhumuzun arınması, birlik ve beraberlik duygularının artması için bir fırsattır. Hac, İslam'ın kuşatıcılığını ve insanlığın ortak değerlerini yücelten bir mühürdür.  Bu kutlu yolculukta, Yüce Rabbimizin huzuruna varacak, Beytullah'ta dua edecek ve Resulullah'ın izinde yürüyeceksiniz. Bu yolculukta sabırlı olmanızı, birbirinize sevgiyle destek olmanızı, kardeşlik bağlarınızı kuvvetlendirmenizi istirham ediyorum. Birbirinize merhametle, hoşgörüyle ve anlayışla yaklaşmanızı hatırlatmak istiyorum. Son olarak, yolculuğunuzun bereketli ve huzurlu geçmesini niyaz ederim." dedi.

Duygusal anların yaşandığı program İl Müftüsü Mesut Harmancı' nın duasıyla sona erdi. Programın ardından hacı adayları yakınlarıyla helalleşerek salavat, tekbir ve telbiyelerle kutsal topraklara doğru yola çıktı.