07.04.2023

Şahin: Dayanışma ve paylaşmayı güçlendirelim

Artvin'de "Ramazan, Zekat ve İyilik Buluşmaları"na katılan Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafiz Osman Şahin, Ramazan ayını vesile kılarak dayanışma ve paylaşmanın güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Artvin İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Artvin Şubesi organizesinde "RamazanZekat ve İyilik Buluşmaları" gerçekleştirildi.

Buluşma kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafiz Osman Şahin, din görevlileriyle bir araya geldi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, İl Müftüsü Mesut Harmancı’nın açılış konuşmasıyla devam etti.

Ardından kürsüye gelen Dr. Hafiz Osman Şahin, "Bu yıl  Kahramanmaraş merkezli meydana gelen tarihte eşi benzeri az olan bir afetle karşılaştık. Öncelikle bu büyük afette vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak depremin ilk anından itibaren bütün gücümüzle yanlarında olmaya çalıştık. Sizlerden cemaatimize yapılan hizmetleri yardımları anlatarak Diyanet Vakfımıza desteklerini sağlayalım. Bu yarayı sarabilmek için insanlara infak konusunu anlatarak infak yapmaya yönlendirelim. Vakfımızın yaptığı faaliyetleri anlatarak örnekler vererek insanlara dayanışmayı ve paylaşmayı öğütleyelim." dedi.Öte yandan Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafiz Osman Şahin, program kapsamında esnafı ziyaret ederek yerel medya ve camilerde "Ramazan ve Dayanışma" konulu sohbetler gerçekleştirdi.