09.02.2023

Artvin’den Adıyaman’a Din Görevlileri Yola Çıktı

Artvin'den din hizmetlerinin yerine getirilmesi amacıyla İl Müftüsü Mesut Harmancı başkanlığında, Din Görevlileri ve Müftülük personelinde oluşan 14 kişilik ekip, Adıyaman ilinde ki deprem bölgesine gitmek için yola çıktı.

İl Müftüsü Mesut Harmancı, yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı, Diyanet Vakfı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) koordinesinde deprem bölgesine din görevlilerinin gönderildiğini söyledi.

Artvin’ den de 14 görevlinin depremde etkilenen Adıyaman' a gitmek için yola çıktığını belirten Harmancı, "Diyanet İşleri Başkanlığımız öncelikli olarak deprem bölgesine yakın illerde görev yapan personeli görevlendirdi. İhtiyaç hasıl olması sebebiyle uzak illerden de görevlendirmeler başlayınca bizde 14 Din görevlisi arkadaşımızla Deprem bölgesi olan Adıyaman intikal etmek yola çıkıyoruz. Rabbim ölenlere rahmet, geride kalan ailelerine sabırlar versin.” dedi.

Artvin’den İl Müftülüğünce oluşturulan ekip, bir adet Cenaze aracı, 33 Top kefen ve 350 adet ceset torbası temin ederek, Adıyaman da ki depremde enkaz altından çıkarılan cenazelerin techiz ve tekfin faaliyetlerine yardımcı olmak için yola çıktı.

Adıyaman’ a gidecek olan, İl Müftüsü Mesut Harmancı başkanlığında ki 14 kişilik ekip dualarla bölgeye uğurlandı.