02.11.2022

"Hediyem Kitap Olsun " Hayır Çarşısı

Artvin İl Müftülüğü ve TDV Artvin Şubesince Artvin Valiliği önündeki Milli İrade Meydanında ve Artvin Çoruh Üniversitesi Çayağzı Yerleşkesinde "Hediyem Kitap Olsun " Hayır Çarşısı açıldı.

İl Müftüsü Mesut Harmancı, "Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfımız iş birliğiyle, Dini ve Kültürel değerlerimiz göz önünde bulundurularak değişen çağa ve beklentilere uygun kitaba ulaşmak, okuma bilinci kazandırmak, yurt içinden ve yurt dışından gelen yerli ve yabancı yayın taleplerini karşılamak ve ihtiyaç halinde yenilerini üretmek maksadıyla başlatılan "Hediyem Kitap Olsun" projesi başlatıldığını belirterek, "Bu kapsamda, Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı 4-6 yaş Kuran Kurslarına, Diyanet Gençlik Merkezlerine, Diyanet Hafızlık Eğitim Kurslarına, Diyanet Yatılı Kur’an Kurslarına, Cezaevlerine, Çocuk Evlerine, Çocuk Destek Merkezlerine, Hastanelere vb. kurumların kütüphanelerine Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı yayınlarından temin edilecek kitaplarla destek olmayı amaçladıklarını, bu sebeple de İl Müftülüğümüz ve TDV Artvin Kadın Kolları işbirliğiyle Kur’an kursu öğretici ve öğrencilerin, gönüllülerimizin katkılarıyla "Hediyem Kitap Olsun " Hayır Çarşısı düzenlediklerini ifade ederek emek veren, katkı sunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.