05.09.2022

Artvin’ de Hüsn-i Tilavet Kursu Sınavı Yapıldı

Artvin’ de görev yapan din görevlileri Diyanet İşleri Başkanlığının açacağı Hüsn-i Tilavet Kursuna kursiyer olarak katılabilmek için yarıştı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Kur’an kursu ve cami hizmetlerini yürüten personelin bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur’an-ı Kerim tilavetinde görülen telaffuz hatalarını gidermek, Kur’an-ı Kerim’i güzel bir eda ile okumalarını sağlamak amacıyla, 6 ay süreli “Hüsn-i Tilavet Kursu” düzenleneceğini duyurmuştu.

Artvin İl merkezi ve ilçelerinde görev yapan din görevlileri, "2022 Yılı Hüsn-i Tilavet Kursu"na katılabilmek için Artvin İl Müftülüğünde düzenlenen kursiyer seçme sınavında kıyasıya yarıştı.

Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Öğretmeni İlyas Yıldız’ın başkanlığında yapılan sınavda, İhtisas Merkezi Eğitim Görevlisi Fakri Özcan ve Hopa İlçe Müftüsü Hasan Faruk Satıcı komisyon üyesi olarak görev aldı.

Komisyonun değerlendirmeleri sonucunda; kursiyer seçme sınavına katılan 7 din görevlisi “Hüsn-i Tilavet” eğitimi almaya uygun görüldü.