13.01.2022

AKADEMİSYENLERLE “İLİM VE HİKMET DERSLERİ” KONULU TOPLANTI

Başkanlığımızca merkezi konumdaki camileri ilim ve hikmet merkezi haline getirmek, camilerde nitelikli ders halkaları ve ilmi bir gelenek oluşturmak amacıyla,

başlatılan "İlim ve Hikmet Dersleri" projesi 2021 yılında olduğu gibi 2022 yılında da uygulanmaya devam edecektir.

Söz konusu projedeki önemli amaçlardan birisi, üniversite/dini yüksek ihtisas/eğitim merkezi hocalarımızla cami cemaatini buluşturmaktır.

Bu itibarla; "İlim ve Hikmet Dersleri" projesi İlimiz Merkez Camilerinde, İl Müftülüğü koordinesinde yürütülebilmesi için, İl Müftüsü Hasan GÜNEŞ’ in önderliğinde Artvin Çoruh Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nebi GÜMÜŞ ve akademisyenlerin katılımı ile Hopa İlahiyat Fakültesinde geniş çaplı istişare toplantısı düzenlendi.

Dersler uygun vasıtalarla etkin bir şekilde, özellikle üniversite öğrencileri ve gençler olmak üzere toplumun her kesimine duyurulması ve yoğun bir katılımla icra edilebilmesi istişare edildi.

Toplantı dilek ve temennilerle sona erdi.