03.08.2021

Diyanet Haber 81 İl Temsilcileri İle 2. Çevrimiçi Toplantısını Gerçekleştirdi

Başkanlığımız merkez teşkilatında görev yapan Diyanet Haber çalışanları ile 81 İl Müftülüğünde görev yapan Diyanet Haber Koordinatörleri tanışma, kaynaşma ve koordineli çalışma gayesiyle çevrim içi buluştu.

Çevrim içi buluşmaya, Diyanet Haber Merkez Koordinatörü Adil Elzerey, Haber Editörü Ramazan Arslantaş, Teknik Sorumlu Mehmet Berkay Kanderun ve 81 İl Müftülüğünün Diyanet Haber Koordinatörleri katıldı.

Moderatörlüğünü Haber Editörü Ramazan Arslantaş’ın yaptığı buluşma Merkez Koordinatörü Adil Elzerey’in haber portalı hakkındaki bilgilendirmesi ve yapılacak haberlerin hayırlara vesile olması temennisiyle başladı.

Ardından Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mustafa Irmaklı, bilgi ve tecrübelerini 81 İl Koordinatörleriyle paylaştı.

Editör Arslantaş, haber metni yazarken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında özetle;

“Öncelikle yazılacak konunun haber değeri taşıyıp taşımadığı tespit edilmelidir. Bu tespit yapıldıktan sonra haberi kısa, öz ve anlaşılır cümlelerle yazmalıyız. Haberde imla kurullarına dikkat etmeli ve Türkçemizi en güzel şekilde kullanmalıyız.” dedi.

Toplantı, karşılaşılan sorunlar, çözüm önerileri ve Diyanet Haber Merkez Görevlileri ile İl Koordinatörlerinin karşılıklı görüş alış-verişiyle sona erdi.