13.04.2021

Din görevlilerinin desteğiyle 'İyilik konutları' inşa ediliyor

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından İdlib’de savaş mağduru aileler için inşa edilen İyilik Konutları’na destek artarak devam ediyor.

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Suriye'nin İdlib kentinde savaş mağduru aileler için "Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva" temasıyla inşa edilen İyilik Konutları'na, Artvin İl Müftülüğü din görevlileri ile hayırseverler 16 konut bedeli bağışta bulundu.

Suriye’de zor şartlar altında yaşayan savaş mağduru ailelere destek olmak istediklerini belirten İl Müftüsü Hasan Güneş, “Türkiye Diyanet Vakfı tarafından ‘Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva’ sloganıyla yürütülen İyilik Konutları projesine destek vermek için İl genelinde 8 briket ev inşa etmek için yardım kampanyası başlattık. Ancak kampanya kapsamında din görevlileri ve yardımsever Artvin halkının desteği ile hedeflediğimiz briket ev sayısını aşarak 16 adet briket ev bedeli toplandı. Toplanan yardımlarla Suriye’nin İdlib kentinde zorlu kış koşullarında çadırlarda yaşam mücadelesi veren savaş mağduru aileler için İyilik Konutları inşa edilecek. Bu vesileyle kampanyaya destek veren ilçe müftülerimize, din görevlilerimize ve tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum." dedi.