04.09.2020

ARTVİN İL MÜFTÜLÜĞÜN’ DE TASHİH-İ HURUF KURSU KURSİYER SEÇME SINAVI YAPILDI

Artvin’de Dini Yüksek İhtisas ve Eğitim Merkezlerinde 24 hafta süreyle düzenlenecek olan Tashih-i Huruf  Kursu’na kursiyer seçme sınavı gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca özellikle Kur'an Kursu ve Cami Hizmetlerini yürüten personelin bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur'an-ı Kerim tilavetinde görülen telaffuz ve diğer hatalarını gidermek ve Kur'an-ı Kerim'i güzel bir şekilde  okumalarını sağlamak amacıyla düzenlenen Tashih-i  Huruf Kursu için Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce İl Müftülüklerinde Yarışma Sınavı açıldı.

Anılan  kapsamda Artvin İl Müftülüğünde sözlü mülakat şeklinde yapılan sınava İmam Hatip ve Müezzin Kayyım’ lar büyük ilgi gösterdi.

İlgili sınavda adaylar, Kur'an-ı Kerim'i yüzüne ve ezbere okuma becerisi, ilmihal bilgisi ve dini musiki kabiliyeti noktasında değerlendirmeye tabi tutuldu.

Yapılan değerlendirme sonucunda 70 ve üzeri puan alan adaylardan başarı sırası sınav komisyonunca belirlendi.

Sınav sonunda kursa katılmaya hak kazanan 5 din görevlisi, Diyanet İşleri Başkanlığı Rize  Müftü Yusuf  Karaali  Dini Yüksek İhtisas Merkezinde 6 ay süreyle eğitime tabi tutulacak.