20.07.2020

Artvin’ de 15 Temmuz Faaliyetleri

15 Temmuz Hain Darbe Girişiminin milletçe bastırılıp bertaraf edilmesinin 4. yıldönümünde ulusal  düzeyde gerçekleştirilen faaliyetler kapsamında Artvin İlimizde de çeşitli etkinlikler tertip edildi.

İl Protokolü, Yusufeli İlçesi Küplüce Köyünde 15 Temmuz Şehidi Dursun ACAR’ ın kabrini ve yine 15 Temmuz  Şehidi  Erol İNCE’ nin ailesini ziyaret etti.

Anılan Protokol daha sonra Artvin Garnizon Şehitliğini de ziyaret ederek burada icra edilen Kur’an-ı Kerim tilaveti dinleyip İl Müftüsü Hasan GÜNEŞ’ in  yaptığı duaya iştirak etti. Resmi  erkan Aşağı Şehitlik Yeni Cami’ inde  İlimizin seçkin hafızları tarafından okunan Mevlid-i Şerif-i dinlediler.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programlarının İl genelindeki en kapsamlı olanı ise Artvin Çoruhpark’ ta  gerçekleştirildi. Artvin Valisi  Sn. Yılmaz Doruk ve Artvin Milletvekili Sn. Erkan BALTA ile İdari, Yargı, Siyasi-Sivil Toplum Örgütleri ve binlerce vatandaşımızın yoğun ilgi gösterdiği programın başlangıcında Aziz Şehitlerimizin hatırına saygı duruşunda bulunulup,  İstiklal Marşı okundu ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile dualar icra edildi. Daha sonra gecenin anlam ve önemiyle ilgili, Vali Yılmaz DORUK, Milletvekili Erkan BALTA,  Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Fatih TAHTALI  ile  Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı  Serdar KILINÇ  yaptıkları konuşmalarında 4 yıl öncesinin bu akşamında Devlet ve Millet bütünleşmesiyle tarihe altın harflerle yazılan bir destan gerçekleştirdiklerini, darbe girişimini yapan Hain Fetö’ nün  harici ve dahili düşmanlarımızın adeta maşası olduğunu dile getirerek, bir daha böyle nahoş durumların olmaması için birlik ve beraberliğimizin daha da  güçlendirilip her türlü tedbirin alınması gerektiği üzerinde durdular. Programın diğer aşamalarında ise  15 Temmuz Konulu  şiir ve kompozisyon yarışmalarında İl Genelinde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Artvinli gençlerin bisikletli gösterileri ilgiyle takip edildi. Saatler 00:13 ‘ü gösterdiğinde ise Yurt genelinde olduğu gibi ilimizin tüm camilerinden aynı anda içtenlikle okunan salalar dinlendi. Sabah Namazına kadar devam eden programlarda Gençlik Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü personellerince, katılımcıların ilgiyle takip ettiği çeşitli aktiviteler yapıldı.

Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri  Çayağzı Salihbey Cami’inde kılınan Toplu Sabah Namazı ve yapılan dua ile sona erdi.