22.05.2019

14- Adil DİLEKÇİ (24.10.1994-06.03.1998)

1934 yılında Kütahya İli Sımav İlçesi Demirciler Köyünde doğdu.İlkokulu kendi köyünde bitirdi. İlkokula giderken mahallenin hocasından Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenerek Simav Kuran Kursunda Kur’an-ı Kerim Hıfzını tamamladı.Hafızlığa çalışırken bir taraftarda İlçenin Büyük alimlerinden Hacı Ali Hoca efendiden Arapça dersleri aldı, daha sonra hem hıfzını güçlendirmek ve Arapçısını geliştirmek için İzmir Kestane Pazarı Kur’an Kursuna kayıt yaptırdı. Hıfzını ve Arapçısını iyice geliştirdikten sonra 1952-1953 İstanbul İmam-Hatip Lisesine kayıt yaptırdı. İmam-Hatip Liselini bitirdikten sonra İstanbul’da İmam-Hatiplik görevini yürütürken İstanbul Yüksek İslam Enstitüsüne kayıt oldu, Öğrenimini müteakiben İzmir İmam Hatip Lisesi Meslek dersleri Öğretmenliğine atandı, çeşitli okullarda Öğretmen ve İmam Hatip lisesi Müdürü olarak görev yaptıktan sonra Diyanet İşleri Başkanlığına geçti. Zonguldak İl Müftülüğü, Edirne İl Müftülüğü yaptıktan sonra 24.10.1994 Artvin İl Müftülüğü, 1998 Sinop İl Müftülüğü görevine atanan Adil DİLEKÇİ Sinop İl Müftüsü iken Emekliye ayrıldı.