21.10.2016

BENİM ADIM TÜRKİYE

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Münasebeti ile İlçe Müftülüğümüz tarafından organize edilen “Benim Adım Türkiye” adlı tiyatro oyunu İzmir Kültür Sahnesi  Yönetmeni İsmail GÜLNAR Tiyatrosu ekibi tarafından Bayraktar Kültür Merkezinde sahnelendi.

15 Temmuz Şehitlerine ithafen İzmir Kültür Sahnesi İsmail GÜLNAR Tiyatrosu ekibi tarafından hazırlanan “Benim Adım Türkiye” Tiyatro oyunu 19 Ekim 2016 Çarşamba günü saat: 19:30’da Arhavi Bayraktar Kültür Merkezinde Arhavi Kaymakamı Şeref AYDIN, Garnizon Kumutanı Bayram DEMİRBAŞ, Belediye Başkanı Coşkun HEKİMOĞLU, Arhavi Cumhuriyet Savcısı Alper AKSOY, İl Müftü Yardımcısı Mustafa AYDIN,  daire amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşların katılımı ile izlendi.

Program Arhavi Merkez Camii Müezzin-Kayyımı Fatih POYRAZ’ın Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İlçe Müftüsü Sadık Havuz, Belediye Başkanı Hekimoğlu ve İlçe Kaymakamımız sırasıyla sahneye çıkarak 15 Temmuz’da yaşananları unutmadıklarını ve demokrasiye ve milli iradeye daima sahip çıkacaklarını belirttiler. Program tiyatro gösterimi ile devam etti.

Yönetmenliğini İsmail GÜLNAR’ın yaptığı, Mehmet DÜNDAR’ın yazdığı ve Nermin BİLGİN’in sahne tasarımını yaptığı tek perdelik tiyatro oyunu izleyicilerini duygulandırdı.

İzmir Kültür Sahnesi  Yönetmeni İsmail GÜLNAR Arhavimizde  oyun sahnelemekten duyduğu memnuniyeti dile getirirken “Burada Arhavi halkı ile bir arada olmaktan, 15 Temmuz Şehitlerimiz için hazırladığımız bu oyunu bu güzel mekanda sahnelemekten dolayı çok mutlu ve gururluyum. Bizlere bu fırsatı tanıyan Arhavi Kaymakamlığına, Belediye Başkanlığına ve Arhavi İlçe  Müftülüğüne teşekkür ediyorum” dedi.

Kurtuluş Savaşı esnasında ecdadımızın zor şartlar altında vatan için yaptığı fedakarlıkları anlatarak başlayan oyunda, daha sonra 15 Temmuz hain darbe girişiminde yaşanan olaylar ve yine milletimizin devleti ve vatanı için gözünü kırpmadan canını nasıl feda etmesi konusu işlendi.
     Tiyatro gösteriminin sonunda Arhavi Kaymakamı Şeref AYDIN, Belediye Başkanı Coşkun HEKİMOĞLU ve İlçe Müftümüz Sadık HAVUZ günün anısına yönetmen İsmail GÜLNAR’a hediye takdiminin ardından program sona erdi