18.03.2023

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE KURAN PROGRAMI

18 Mart Çanakkele Zaferi ve Kur'ân Programı
Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker!
Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer.
Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhîd'i...
Bedr'in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi.
Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın?
"Gömelim gel seni târîhe" desem, sığmazsın.
18 Mart Şehitler Günü anma programı kapsamında tüm şehitlerimiz ve depremde yaşamını yitiren vatandaşlarımız için hatim/mevlid programı icra edildi. İlçe Müftülüğümüze bağlı site mescidimizde öğle namazından önce şehitlerimiz için mevlid okundu.
Namazın ardından Ardanuç İlçe Müftülüğü tarafından 7-10 yaş grubu öğrenciler için açılan Kur’an Kursunda, Kur’an-ı Kerim-i okumayı öğrenen çocuklarımız, Çanakkale Şehitler Gününe özel program hazırladılar. İlçe Müftümüz Nuri İlkatmış'ın açış konuşmasından sonra çocuklarımız, Sevgili Peygamberimiz için naat okudular. Ayrıca Çanakkale Şiirini birlikte seslendirdiler. Kur'ân'a geçen çocuklarımızdan bir kaç kişi Kur'ân okudular. Programda müftülüğümüz 4-6 yaş kursu öğrencilerimiz de Çanakkale Dur Yolcu şiirini seslendirdiler.
Programa, İlçe Kaymakamımız, İl Müftü Yardımcımız, Kurum Amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program çocuklarımıza hediyelerin takdiminden sonra yapılan dua ve ikram ile son buldu.