17.02.2023

DEPREMZEDELERE YARDIM AMAÇLI KERMES DÜZENLENDİ

6 Subat 2023 tarihi Pazartesi günü merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,7-7,6 şiddetinde  meydana gelen   deprem büyük yıkıma ve felakete neden olması nedeniyle çok sayıda vatandaşımız bu depremde vefat etmiştir.
     Geride kalan insanların hayata tutulmaları için maddi, psikolojik, ayni ve nakdi  yardımlara ihtiyaç duyulduğu herkesin malumudur. Bölge insanının yaralarını sarmak, maddi destek sağlamak amacıyla Müftülüğün teklifi ve Mülki İdari amirinin onayı ile merkez camimizde kermes düzenlendi.
İlçe Müftülüğü’nün koordinesinde  Bayan Kur’ân Kursu hocalarımız,  din görevlilerinin  eşleri ve gönüllü Ardanuçlu hanımlar,  sosyal sorumluluk projesinde yer aldı.  Yöresel hamur işi çeşitlerinden  olan 'Keteler' pişirilerek  17 Şubat 2023 cuma günü cuma namazı çıkışında halkımıza arz edilip satışa sunuldu. Satış sonrası biriken paralar 9990 TL  AFAD hesabına  aktarıldı.
Emeği geçen herkese, duyarlı olan halkımıza İlçe Müftülüğü olarak teşekkür ediyoruz.
Depremde vefat eden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar geride kalan acılı ailelere baş sağlığı diliyoruz. Böyle bir acının bir daha yaşanmamasını Yüce Allah'tan niyaz ediyoruz.