08.10.2018

Medeniyetimizin Aynası Tarihi Artvin Camiler Galası Yapıldı

Artvin Valiliğinin yaptırdığı “ Medeniyetimizin Aynası Tarihi Artvin Camileri” belgeseli Camiler ve Din görevlileri Haftası programında 2 Ekim 2018 tarihinde Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezinde Halk tarafından izlendi.
      Yoğun bir katılımın gözlendiği program Saygı duruşu ve istiklal marşıyla başladı.  Ardından Kur’an-ı Kerim okundu.
    Programda bir konuşma yapan İl Müftüsü Hasan GÜNEŞ “Valiliğimizin yaptırdığı bu belgeselde emeği olan, başta Sayın Valimiz olmak üzere herkesten Allah razı olsun dedi”
     GÜNEŞ : “ Başkanlığımız 1986 yılında beri 1-7 Ekim arasını Camiler Haftası olarak,2003 yılından beride Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutluyor.   2011 yılında sonra ise her yıl bir konu öne çıkarılarak kutlanıyor. Bu yılda “ Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler “ konusu öne çıkarılarak kutlanıyor.
     Cami; toplayan, bir araya getiren, birleştiren “demektir Camiler İslam’ın şairindendir. Camiler bu toprakların tapularıdır. Vaizlerin hakkı hakikati anlattıkları yerlerdir. İmanların cemaatin namazına rehberlik ettiği, müezzinlerin günde 5 defa cemaati çağırdıkları mekânlardır. “Allah’ın mescitleri ancak Allaha ve ahiret gününe inanan, namazını kılan, zekâtını veren ve yalnız Allahtan korkup çekinen kimseler imar edebilirler. İşte bunların doğru yolu bulanlardan olmaları umulur”( Tevbe 18) ayeti gereği büyüklerimiz imar ettiler. Bu güzel mekânları koruma adına belgeselin çekiminde emeği geçen, Sayın Valimize, yapan ekibe, yöneticisine ve sizlere çok teşekkür ediyorum, geçmişlere rahmet diliyorum, bu güzel mekânları korumayı temenni ediyorum dedi”
      Artvin Belediye Başkanı Mehmet KOCATEPE’de konuşmasında: ” Allah’ın evlerini Allah’ın kullarına tanıtan başta Sayın Valimiz olmak üzere ekibe çok teşekkür ediyorum Allah’ın evlerini yeryüzünden silmeye kimsenin gücü yetmez Tarih bize bunu göstermiştir.  Camilerde O’na kul olmayı, dışarda da O’nun rızasına uygun yaşamayı hepimize nasip etsin” dedi.
      Artvin Valisi Sayın Ömer DOĞANAY: ” Bir şeyin algılanması zaman ve zemine muhtaçtır. Bir camiyi ziyaretim esnasında, Artvin’in tanıtımı için sessiz ve sedasız duran camilerimiz var düşüncesi belgeselin yapımında etken oldu.  Camiler toplumumuzun ruhudur. Huzur bulduğumuz yerlerdir darus selamdır.  Camilerimiz milletimizin en büyük değerlerindendir. Allah (cc.) Bizleri milletimizin gerçek değerlerine adanmışlardan eylesin” diye konuştu.
Belgeselin yapımında emeği geçenlere plaket takdiminin arkasından program sona erdi.