12.07.2018

2018 YILI HAC TANIŞMA TOPLANTISI

İlimizden 31.07.2018 tarihinde Trabzon 4. Kafile 5-6. Gurup, 13.08.2018 tarihinde Ankara 27. Kafile (Otel-2) 2. Grup, 02.08.2018 tarihinde Yenişehir 7. Kafile 1. Grup, 01.08.2018 tarihinde İstanbul 6.Kafile 6. Grup ve acente ile Hacca gidecek olan hacı adaylarımızla 12.08.2018 tarihinde İl Müftüsü Hasan GÜNEŞ başkanlığında tanışma toplantısı düzenlendi.

Yapılan toplantıda Hacı adaylarımıza evimizden başlayıp mukaddes yerlere gidinceye kadar ve orada yapacak oldukları bütün hac menasikleri kendilerine anlatıldı. İl Müftüsü Sayın Güneş: “Özellikle bu günlerin fırsat olduğunu kutsal topraklarda zamanlarını iyi değerlendirmeleri gerektiğini, bu yolculuğun zor olduğunu dolayısıyla her hacı adayımızın sabrı kuşanması gerektiğini, hadiste de ifade edildiği gibi “Kim bu günlerde hac yapmak için ihrama girer, ihram yasaklarına riayet eder, kötü söz söylemez ve günah işlemezse annesinden doğduğu günkü gibi (tertemiz olarak) döner." buyurduğunu ifade etti.

Bununla birlikte tüm hacı adaylarımıza Menenjit aşısı yaptırıldı. Başkanlığımız tarafından hacı adaylarımıza gönderilen Bavul ve çeşitli ürünler kendilerine verildi. Ayrıca yurt dışı çıkış harçları ödendi.

Yapılan bu toplantı Diyanet ve Acente ile gidecek olan hacı adaylarımız tarafından memnuniyetle karşılandı.