17.04.2018

Nisan Ayı Personel Toplantısı Yapıldı

Toplantı 16 Nisan Pazartesi günü 09:30 da İl Müftü Vekili Muhammed AYDIN başkanlığında gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından İl Müftü Vekilimiz Muhammed AYDIN Tevbe süresi 38 ve 39. uncu ayetlerin tefsirini yaptı.

Bu bağlamda “yerimize çakılıp kalmamalıyız, harekete geçmeli imkânları değerlendirmeliyiz. Cihad sadece savaş değildir, Cihad; Allah rızası için yaptığımız her şeydir. Dünyalık şeyler ahiretin yanında az bir şeydir. Eğer bizler gereği gibi vazifemizi yerine getirmezsek Allah bizi başkalarıyla değiştirir. İşi ehli olana verir…”dedi.

Gündemdeki diğer konular görüşüldü. Cemaate dağıtılmak üzere Ramazan imsakiyeleri dağıtıldı. İl Müftü Vekili Aydın, ilkokul 4. sınıfı bitirip İmam-Hatip Ortaokulu 5. sınıfına devam edecek öğrencilere Hz. Aişe Hafızlık Yatılı Kur’an Kursunu tavsiye etmelerini, anlatmalarını istedi.

Toplantıda ayrıca Toplam Sağlığı merkezinden gelen iki görevli tarafından personele kene ve kanser konularında bilgi verildi.

Konuşmacı kenenin 830 çeşidi olduğunu 30 çeşidinin zararlı olduğunu söyledi. Havaların ısınmasıyla bunlarla karşılaşabileceğimizi, karşılaştığımızda nasıl hareket etmemiz gerektiğini anlattı.

Diğer konuşmacıda kolon kanseri, prostat gibi konularda bilgi verdi . 40 yaşın üzerindekilerin urolojiye giderek  test yaptırmalarının gerekli olduğunu, hastalıklarda erken teşhisin çok önemli olduğunu ifade etti.

Toplantıda ayrıca ezan kursuna katılanlara başarı belgeleri verildi.

İl Müftü Vekilimiz Muhammed AYDIN; verdikleri bu faydalı bilgilerden dolayı misafirlere teşekkür etmesinin ardından toplantı sona erdi.