21.12.2017

İl Müftümüz Kemal UÇKUN’a Veda Yemeği

Artvin İl Müftüsü Kemal UÇKUN’un Türkmenistan Aşkabat Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri olarak atanması nedeniyle  İl Müftülüğü ve Artvin Diyanet-Sen İl Başkanlığı tarafından veda programı düzenlendi.

İl Müftülüğü çalışanları ve Diyanet-Sen Artvin Şubesi üyeleri tarafından Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğünde verilen veda yemeğine; Artvin Vali Vekili Adem BAŞOĞLU, Artvin Vali Yardımcısı Seda BAŞOĞLU,  Artvin Belediye Başkanı Mehmet KOCATEPE, İl Müftüsü Kemal UÇKUN, İl Müftü Yardımcısı Muhammed AYDIN, İlçe Müftüleri, Kurum amirleri ve Diyanet-Sen Artvin Şube Başkanı Osman ÖZAYDIN, Sivil Toplum Kuruluşları, Esnaf ve Artvin İl ve İlçe Müftülüklerinde görev yapan personel ve din görevlileri katıldı.

Duygusal bir konuşma yapan Uçkun; zamanın çok çabuk geçtiğini belirterek, “Burada gururla anlatabileceğim tam dört yıl dört ay geçti. Artvin ilimizde çok güzel günlerimiz oldu. Türkmenistan Aşkabat Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri olarak atanmam nedeniyle buradaki görevimden ayrılacağım. Ben nereye gidersem gideyim aklımda hep Artvin halkının sevgisi olacaktır. Çok değerli arkadaşlar, hepinize hakkımı helal ediyorum, sizler de hakkınızı helal etmenizi istirham ediyorum” diye ekledi.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe; “Aynı dönemde göreve başladıklarını bu süreçte bizim yapmamız gereken hizmetleri sayın Kemal bey başlattı. Yaptığı tüm hizmetlerden dolayı Artvinliler adına kendisine teşekkür ediyorum yeni görevinde başarılar diliyorum.” dedi.

Artvin Vali Vekili Adem Başoğlu konuşmasında; “ Kemal beyle üç ay gibi kısa bir dönem çalıştık. Gördüğüm kadarıyla kendisinin görev çıtasını yükseltip başarılı bir çizgi izlediğini müşahede ettim. Yerine gelecek arkadaşın da bu çıtayı yükselteceğine inanıyorum. Atalarımızın geldiği topraklarda görevini başarılı bir şekilde yapacağına inaniyorum. Kendisine yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Yeni görevinde başarılar diliyorum.” dedi.

Artvin Diyanet-Sen Başkanı Osman Özaydın, ayrılıkların hüzünlü olduğunu belirterek, “Hocamız Artvin’e geldiğinden beri hep beraber olduk. Her konuda kendisiyle istişare ettik. Her konuda elimizden geldiğince destek verdik ve birlikte güzel hizmetler yaptık. Müftümüz, Artvin’de hep ilklerin adamı oldu. Artvin ilimizde güzel hizmetlere vesile olduğu için kendisine bütün arkadaşlarım ve Artvinliler adına çok teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından, Türkmenistan Aşkabat Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri olarak atanan İl Müftüsü Kemal Uçkun’a protokol tarafından çeşitli hediyeler verildi.