11.08.2017

Cami Çocuk Buluşması

Yaz Kur’an Kurslarında okuyan öğrenciler İl Müftülüğünün düzenlediği ve Artvin İdealist Çocuklar Kulübünün katkı sağladığı ‘Cami Çocuk Buluşması’ programı 10.08.2017 Perşembe günü Artvin merkez camiinde gerçekleştirildi.

İl Müftüsümüz Sayın Kemal Uçkun, yaptığı açılış konuşmasında, Çocukların yaz kursları boyunca öğrendiklerini uygulamalı olarak sundukları programı İdealist Çocuk Kulübü ile birlikte düzenlediklerini söyledi. Uçkun ;” İdealist demek inancı uğrunda, davası uğrunda fedakârlık yapabilen demektir. Bugünde ilimizin en ücra köşesinde bulunan ama burada bir program vardır diyerek uzaktan gelip şu programa katılanlarda bir fedakârlıkta bulunmuş demektir. Vaaz eden, hutbe okuyan, Kur’an okuyan ve dua eden arkadaşlarımızda birer fedakârlık yapmış demektir. Rabbim sizleri vatanımıza, milletimize, bayrağımıza, anne ve babanıza hizmet eden birer idealist genç eylesin.” Diyerek sözlerini tamamladı.

Artvin merkez Caminde düzenlenen etkinliğe Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fahrettin Tilki, İl Müftüsü Kemal Uçkun, İl Defterdarı İbrahim Bayraktar, Sağlık İl Müdürü Abdullah Güleç, AK Parti Artvin İl Başkan Yardımcısı Yerel Yönetimler Birim Başkanı Yüksel Kantar, Din görevlileri, yaz kur’an kursu öğrencileri ve aileleri katıldı.

Sunuculuğunu Yeni Mahalle Kur’an kursunda okuyan Berat Atıcı’nın yaptığı programda öğrenciler tarafından vaaz yapıldı, hutbe, şiir ve kaside okundu, sessiz anlatım gösterileri yapıldı, dualar edildi. Programda; il ve ilçelerde birinci olan öğrenciler arasında Temel Dini Bilgiler Yarışması finali yapıldı. Yarışma sonunda Murgul İlçe Müftülüğü Yaz Kur’an kursu öğrencisi Buşra Gür il birincisi olarak Artvin ilini temsil etme hakkı kazandı.

Yarışmada başarılı olan öğrencilere tablet, bisiklet, paten, scooter, uzaktan kumandalı araba, futbol ve voleybol topu gibi hediyeler Artvin Valimiz Sayın Ömer Doğanay, Artvin Belediye Başkanımız Mehmet Kocatepe, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fahrettin Tilki ve İl Müftümüz Sayın Kemal Uçkun tarafında verildi.

Ödül töreninde yaptığı konuşmada Artvin Valisi Ömer Doğanay, programdan duyduğu memnuniyeti ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti. Vali Doğanay;” sizler gerçekten hem kendinizin hem ailenizin hem mahallenizin hem ilçenizi hem ilinizin hem ülkenizin geleceğisiniz. Sizleri böyle görmek beni gerçekten çok memnun etti. Sizleri böyle gördüğümüz müddetçe Ülkemizin istikbaline ait hiçbir tereddüt kalmıyor. Cenabı Allah sizlerin sayısını artırsın.”dedi.

Program sonunda Türkiye Diyanet Vakfı Artvin Şubesi tarafından Çocuklara dondurma ikram edildi.