20.10.2016

15 TEMMUZ TİYATRO GÖSTERİSİ

ŞAVŞAT MÜFTÜLÜĞÜNDEN 15 TEMMUZ TİYATRO GÖSTERİSİ

Şavşat İlçe Müftülüğü ve TDV Şavşat Şubesi tarafından organize edilerek gerçekleşen, İzmir Kültür sahnesi Tiyatrosu tarafından 15 Temmuz Şehitlerimiz için hazırlanan ve Yönetmenliğini İsmail GÜLNAR’ın yaptığı “Benim Adım Türkiye” adlı oyun izleyicileriyle buluştu.

18 Ekim 2016 tarihinde Şavşat Belediye Düğün Salonunda sahnelenen oyunu İlçe kaymakamı Sayın Mesut Gazi AMBARCI, Belediye Başkanı Ahmet Sinan ÖZTÜRK, Artvin İl Müftü Yardımcısı Muhammed AYDIN, İlçe Müftüsü İdris YAVUZYİĞİT olmak üzere protokol üyeleri, sivil toplum temsilcileri, basın, okul müdürleri, öğrenciler ve halkın katılımıyla Yediden yetmişe çok sayıda kişi tarafından büyük ilgi ve beğeni ile izlendi.

Program Merkez Kemalpaşa Camii İmam Hatibi Kenan AKSAKAL’ın okuduğu Kuran Tilavetiyle başladı. Açış konuşmasının ardından İzmir Kültür sahnesi Tiyatrosu Yönetmeni İsmail GÜLNAR Şavşat Müftülüğüne ve Katılanlara teşekkür etti.

Kurtuluş Savaşı esnasında ecdadımızın zor şartlar altında vatanımız için yaptığı fedakârlıkları anlatarak başlayan oyun, daha sonra 15 Temmuz hain darbe girişiminde yaşanan olayları ve yine milletimizin devleti ve vatanı için gözünü kırpmadan canını nasıl feda ettiğini anlatarak sona erdi.

Gecenin sonunda İlçe kaymakamı Sayın Mesut Gazi AMBARCI, Belediye Başkanı Ahmet Sinan ÖZTÜRK olmak üzere Protokol üyeleri tarafından Tiyatro Ekibine hediye ve plaket takdim edildi.