20.10.2016

10 MUHARREM ŞEHİTLER İÇİN MEVLİD VE AŞURE İKRAMI

ŞAVŞAT MÜFTÜLÜĞÜNDEN 10 MUHARREM ŞEHİTLER İÇİN HATİM MEVLİD VE AŞURE İKRAMI

Şavşat Merkez Kemalpaşa Camiinde din görevlileri tarafından tüm Şehitlerimiz için Hatim okundu. Akabinde Öğle namazı öncesi Mevlit okunarak Dua edildi.

Programa İlçe Kaymakamı Sayın Mesut Gazi AMBARCI, İlçe Müftüsü Sayın İdris YAVUZYİĞİT,  kurum amirleri ve çok sayıda Şavşatlı vatandaşımız katıldı.

İlçe Kaymakamlığımız ve Müftülüğümüz tarafından yaptırılan aşure Merkez Kemalpaşa Camiinde namaz sonrası cami cemaatine; Şavşat Meslek Yüksekokulu Öğrencilerine ve Şavşat Belediye Pasajı üzerinde tüm halka ikram edildi.

Aşure ikramı sonrası İlçe Müftüsü Sayın İdris YAVUZYİĞİT kısa bir konuşma yaparak Muharrem ayının İnsanlık tarihindeki yeri ve önemine dikkat çekerek Kerbela’da yaşananlara değindi. “Kerbela Müslümanların tarihinde kara bir leke olarak ortada durmaktadır. Ve dünya genelinde nice Kerbelalar yaşanmış ve yaşanmaya da devam etmektedir. Tarih, İnsanların bilincidir. İnsan tarihten dersler çıkarmak suretiyle gününü aydınlatacak ve yarınlara emin adımlarla ilerleyecektir.” dedi.