22.08.2016

Akdamla Köyü Yaylası Camii Açılışı

Akdamla yaylasındaki Camimizin açılışı İlçe Kaymakamımız Sayın Mesut Gazi AMBARCI,  Emniyet amiri Sayın Eray ÇINAR, Müftümüz Sayın İdris YAVUZYİĞİT, Milli Eğitim Müdürü Sayın Mehmet Emin YOKUŞ,  Orman İşletme Müdürü Sayın Mustafa KESİCİ, Giresun İli Piraziz İlçe Müftüsü Sayın Yavuz YILDIZ, Ak Parti Encümeni Sayın Hasan TEMİZ, Köy Muhtarı Mukaddim AKDEMİR ve Köy halkının katılımıyla gerçekleştirildi.

Yayla Camisinin açılışı tüm Şehitlerimiz için saygı duruşuyla başladı. Piraziz İlçe Müftüsü Sayın Yavuz YILDIZ’ın Okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda Köy Muhtarı yaptığı konuşmada “Yaylada bir Camiye ihtiyacımız vardı. Bütün Köylülerimizin desteğiyle bu Camiyi yaparak bugün İbadete açıyoruz. Programa katılımlarından dolayı İlçe Kaymakamımıza ve katılanlara çok teşekkür ediyorum” dedi.

İlçe Müftüsü İdris YAVUZYİĞİT Camilerin öneminden bahsederek buraların Allah’ın evleri olduğunu, buralara gelen insanlara Allah’ın ikramlarda bulunduğunu ve bu mekânların terkedilmemesi gerektiğini ifade ettiği konuşmasında  “Mescidler şüphesiz Allah'ındır...”(Cin 18); “Camiler, bir milletin bağımsızlığının simgesi, O ülkenin, Müslüman olduğunu belirten Tapu senetleridir. İslam toplumunda cami, vücudumuzda ki kalp gibidir. "Allah'ın mescidlerini, ancak Allah'a ve ahiret gününe iman eden, Namazlarını dosdoğru kılan, Zekâtlarını veren ve Allah'tan başkasından korkmayan kimseler imar eder (camilere ömür verirler). İşte doğru yola ermişlerden olmaları umulanlar bunlardır" (Tevbe 18) ayetine göre sizler iman ehli olduğunuzu izhar edip Allah’ın evini bu bölgeye inşa ettiniz. Burada okunan ezanlar sınır boyunda ve Gürcistan yaylalarında da duyulacak. Bu hayırlı hizmetinizden dolayı sizlere yürekten teşekkür ediyorum.” Dedi.

İlçe Kaymakamımız Sayın Mesut Gazi AMBARCI Beyde yaptığı konuşmada “Emeği geçen bütün Akdamla Köylülerine teşekkür ediyorum. Allah Minarelerimizden Ezan sesini eksik etmesin. Zor bir süreçten geçiyoruz. Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın. Sizler sınır boyunda burada yaşıyorsunuz. Olur ki tanımadığınız birileri buralara gelirse şüphelendiğiniz bir durum olursa hemen güvenlik güçlerimize haber verin” dedi.

Daha sonra açılış için İlçe Müftümüz Sayın İdris YAVUZYİĞİT tarafında dua edilerek Kaymakamımız ve Emniyet Amirimiz tarafından kesilen kurdelenin ardından Cuma Namazı için Camiye geçildi. Piraziz İlçe Müftüsü Sayın Yavuz YILDIZ tarafından Cuma Hutbesi okundu.

Cami açılışına katılanlara Yayla halkının hazırlamış olduğu yöresel yemekler ikram edilerek program sona erdi.